Så ger du barnen en magisk jul

Julen är barnens högtid. För att du ska kunna ge dem en förtrollande jul krävs det eftertanke och förberedelser. Att redan under hösten börja köpa julklappar, spåna på bra julmat och göra julpynt tillsammans med barnen ökar chanserna att få en underbar jul.

För att du ska kunna fokusera på barnen och slippa stressa över julmaten och oroa dig över ekonomin är det a och o att planera. Det bästa är att börja i god tid innan jul, helst någon månad innan för att minska risken för kaos. Att redan nu börja fundera över recept med julskinka som huvudingrediens gör att du kan ta julmaten till nästa nivå och göra barnen nöjda. Många tänker bara på att tillaga julskinkan i ugn för att sedan griljera den på ett klassiskt sätt. Men det finns så mycket mer du kan göra med den. Du kan göra smaskiga snittar eller testa en helt ny griljering. Möjligheterna med julskinka är oändliga. Du kan med fördel testa att tillaga en skinka innan jul för att provsmaka olika recept, det kommer garanterat barnen gilla. Ett tips är att tänka utanför boxen om du vill göra något speciellt med skinkan och julmaten. En annan fördel med att börja redan nu är att du kommer ha koll på vad som behöver inhandlas när julen närmar sig. När det finns tid kan du även hinna baka pepparkakor och lussebullar tillsammans med barnen.

Tips på julmat som barn gillar:

  • Klassisk julskinka i skivor eller tärningar.
  • Prinskorv med olika tillbehör.
  • Klassiska köttbullar.
  • Potatis i olika former.

Genomtänka julklappar till barnen

Det är många som känner sig stressade över alla julklappsinköp. Men om du börjar fundera över vad du ska köpa till barnen och sedan sprider ut dina köp kommer julklappsinhandlingen gå från att vara ångestfylld och stressig till något roligt och underhållande. För dig som tycker att julen och julklappar är jobbigt ur ett ekonomiskt perspektiv är det ännu viktigare att börja i tid. När du har tid att fundera på vad du ska köpa kan du komma på mycket bättre julklappar som dessutom är billigare. Du kanske till och med har tid att skapa en julklapp själv med enkla medel. När du ska shoppa julklappar är ett tips att köpa dem på nätet. Nätet är öppet dygnet runt och du kan dessutom jämföra olika priser för att göra klipp. Om du börjar julklappsinköpen några månader innan har du även möjlighet att handla på rea.

Skapa eget pynt med barnen

Julpynt och dekorationer är något som hör julen till. Det är många barn som älskar att klippa och klistra. Därför är det perfekt att skapa eget julpynt tillsammans med barnen. Dels kan juldekorationerna bli billigare men du får också spendera tid med dina barn som kan ge minnen för livet. När du har tid har du också bättre möjligheter att pynta hemmet på ett genomtänkt sätt. Tillsammans med det hemgjorda julpyntet kan du med några välvalda dekorationer skapa julstämning. Ett tips är att även julpynta tillsammans med barnen och sedan bjuda in deras kompisar till en liten julfest, det kommer de garanterat uppskatta.