Så fixar du bästa nyårsfesten

Varje år är det dags för nyårsfest och som förälder måste du ta ställning till hur ni ska fira som familj. Nyåret är nämligen inte bara de vuxnas fest utan även barnens. Hur ska du gå tillväga för att planera en trevlig nyårsfest som passar både stora och små?

Ska du bjuda in till fest och ha gäster är det en god idé om du planerar underhållning som inkluderar samtliga, dvs. både barn och vuxna. Ett tips är att hyra en festlokal och boka in ett coverband som kan spela under kvällen. Då kan du informera bandet om att det finns små gäster också och att de ser till att välja låtar som passar alla.

Hyr en festlokal

Det finns många fördelar med att hyra både lokal och coverband. Du får ett riktigt lyckat firande som känns mer speciellt än att bjuda gäster hem. Du får också tillgång till mer plats och med ett coverband finns det utrymme för gästerna att dansa. Att planera in lekar och roliga aktiviteter kan också göra festen lyckad för alla som deltar.

Låt en barnvakt vara med

Du kan också hyra in en barnvakt som kan vara med på festen och se till att barnen har extra underhållning regelbundet med läsning, lekar, ballonger, dans etc. Knepet för en lyckad fest som passar alla är också att bjuda på mat som inte bara älskas av de vuxna utan också av barnen. För att involvera barnen i planeringen och för att skapa en positiv stämning inför festen kan du låta dem vara med och dekorera och bestämma lekar. Ett populärt sätt att hålla kostnaderna nere är till exempel att satsa på buffémat. Då kan gästerna plocka av det de tycker om och du kan ha många alternativ. Det är också att föredra att det inte finns någon alkohol inblandad utan att alla dricker alkoholfritt och kanske skålar in det nya året med barnvänlig cider.

Tyvärr spårar nyårsfester ofta ur och barn får se mycket elände där vuxna blir alkoholpåverkade och beter sig på ett sätt som kan vara skrämmande för barn. Vill du ha en vuxenfest är det bättre att barnen stannar hemma med en barnvakt istället.